top of page

FILM & ONDERWIJS

Filmeducatie krijgt steeds meer aandacht in het onderwijs. Voor leerlingen is het maken van een (onderzoeks)film dé manier om zich als maker in een onderwerp te verdiepen. Het doen van research, het maken van een filmplan, leren filmen, interviewen, afspraken maken, mensen aanspreken en keuzes maken in de montage: door de makersrol leren leerlingen niet alleen waar hun unieke talenten liggen, maar leren zij ook kritisch kijken naar de manier waarop een verhaal gevormd wordt door een mediamaker. 

Een selectie van projecten:

Cultuurreporters

> 3jarige Filmeducatie leerlijn VMBO scholen

docententrainer, lesontwikkeling en filmdocent

Cultuurreporters is een leerlijn non-fictiefilm waarbij leerlingen leren werken met de kracht van beeld. Hun mini-docu’s zijn het creatieve resultaat van hun onderzoek in de buurt, de politiek, hun familiegeschiedenis of hun toekomstdroom: www.cultuurreporters.nl

filmworkshop

Filmeducatie in opdracht

> op maat, filmlessen voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, VSO en BSO

filmdocent/montage

 

Van filmworkshops tot meerdaags filmproject: Leerlingen en/of docenten maken zelf een reportagefilm of vlog en ontdekken hun eigen unieke talenten: voor óf achter de camera!

OADB (Onderwijs Arbeidsmarkt Duin-en Bollenstreek)

> Videoserie 'sectoren in beeld'

ontwikkeling/camera/regie/montage

Video's voor middelbare scholieren om hen te inspireren met interessante beroepen en arbeidsperspectieven in de eigen Duin-en Bollenstreek.  

Interesse?

Wil je met je leerlingen aan de slag met film? Zodat hun talenten op een andere manier aangesproken worden?  Of zoeken jullie naar een nieuwe manier om een groot project op school vorm te geven? Zijn jullie in het bezit van iPads/tablets die jullie op een bredere manier in willen zetten? Of wil je tijdens een studiedag de docenten een onderzoeksfilm laten maken?  Als ervaren filmdocent denk ik graag met je mee!

Ja! Ik neem graag contact op voor meer informatie >

bottom of page